Kan ik op elke muursoort een tv-beugel monteren?

Bij nagenoeg elke tv-beugel die verkrijgbaar is bij TVbeugels.nl treft u in de verpakking een reeks standaard schroeven en pluggen. Deze schroeven kunt u gebruiken om uw tv of monitor aan de tv-beugel te monteren. De meegeleverde schroeven zijn geselecteerd op de meest gangbare schroeven voor televisies. Wanneer de schroeven voor uw tv afwijken, kunt u gemakkelijk bij een bouwmarkt de juiste schroeven ophalen. Er worden ook schroeven en pluggen meegeleverd om uw tv-beugel aan de wand te bevestigen, maar deze zijn niet geschikt voor elke wandsoort. Wij raden u aan altijd informatie in te winnen bij een bouwmarkt voor de geschikte schroeven en pluggen. Belangrijk om dan te vermelden is het gewicht van de tv-beugel + uw tv. Wanneer u de tv-beugel wilt bevestigen aan een stenen of betonnen muur, kunt u veelal de meegeleverde schroeven en pluggen gebruiken.

 

Bevestiging per wandsoort:

Wanneer de wandsoort waar u uw tv-beugel aan wenst te bevestigen niet gemaakt is van steen of beton, is het belangrijk goed te controleren wat voor beslag u dient te gebruiken.

Gipswand met houten frame (holle gipswand)

Wij raden u aan om de tv-beugel rechtstreeks in het hout te verankeren. De grootte van de schroef is natuurlijk afhankelijk van het houten frame en het gewicht van de tv-beugel. Overleg voor de draagkracht altijd met een specialist in de bouwmarkt.

Gipswand zonder houten frame

Het is belangrijk om pluggen en schroeven te gebruiken die geschikt zijn voor gebruik in een gipswand. Vermeldt altijd dat u een gipswand heeft wanneer u navraag doet bij een bouwmarkt. Deze pluggen wijken namelijk af van de reguliere pluggen.

Gasbetonwand

Wanneer u uw televisie aan een gasbetonwand wenst te bevestigen, gebruikt u dan bouten en pluggen met de maximale lengte ten opzichte van uw wand. De wand dient overigens te allen tijde geankerd te zijn. Voor deze muursoort is enkel een tv-beugel geschikt welke vlak tegen de muur gemonteerd wordt, zonder een kantel of roteerfunctie. Wanneer u toch een tv-beugel wenst welke kan roteren of kantelen, is het raadzaam een borgplaat te bevestigen aan de achterzijde van de gasbetonwand. De borgplaat kan zowel van hout, als metaal zijn. Het gebruik van een borgplaat is enkel mogelijk wanneer de achterkant van een gasbetonwand in een toegankelijke ruimte uitkomt, houdt u er rekening mee dat de plaat zichtbaar zal zijn in deze ruimte.

 

LET OP! Indien u een tv-beugel aan een gipswand of gasbetonmuur monteert, dan adviseren wij altijd om een wandbeugel te kiezen welke vlak tegen de muur wordt gemonteerd. Door hefboomkrachten wordt het gewicht anders verdeeld en worden er andere krachten uitgeoefend op de muur, waardoor er meer van de muur gevraagd wordt. Veelal zijn gipswanden hier niet geschikt voor.