Hoe krijg ik mijn TV recht aan de muur?

Om uw televisie recht aan de muur te monteren, is het verstandig om een waterpas te gebruiken. Sommige tv-beugels hebben een kleine waterpas ingebouwd. 

Monteren:

Houdt de tv-beugel daar op de muur, waar deze uiteindelijk opgehangen dient te worden. Leg vervolgens de waterpas op de tv-beugel en controleer of deze zo recht is. U weet dit zeker wanneer de luchtbel van de gebruikte waterpas tussen de twee streepjes ligt. Met een potlood tekent u vervolgens de gaten af op de muur en met de juiste boor kunt u nu rustig en voorzichtig de gaten uitboren. Vervolgens kunt u de tv-beugel monteren en ophangen volgens de meegeleverde montagehandleiding. Denkt u er wel aan voor het boren te controleren of er geen elektriciteits- of waterleidingen in de muur lopen?

Let op: Enkele tv-beugels hebben een ingebouwde waterpas. Dit is natuurlijk om het u gemakkelijker te maken bij de montage, maar wij adviseren toch om altijd de werking van de waterpas te controleren alsvorens u deze gebruikt. Een waterpas kan zijn functie al verliezen door één stoot en dit komt vaker voor dan u denkt. U kunt de werking van de waterpas controleren door deze horizontaal af te lezen en vervolgens verticaal af te lezen. Wanneer beide lezingen hetzelfde resultaat geven, is de werking van de waterpas nog betrouwbaar.