Doorgaan naar inhoud

Curved TV wandbeugel


Elk jaar komen er weer nieuwe televisies bij. De één nog geavanceerder dan de ander. Een van die geavanceerde modellen is de curved tv. Dit nieuwe model tv is uitgerust met de nieuwste technologieën. Wat houdt het nu precies in als uw tv 'curved' is? Het scherm van dit nieuwe model in licht gebogen, waardoor het lijkt alsof u wordt omringd door de beelden van uw favoriete series en films. Een geheel nieuwe kijkbelevenis dus! Grote merken zoals Samsung, LG en Sony hebben dit bijzondere scherm al in hun collectie.

Zo kunt u optimaal genieten van uw curved tv

Aangezien het scherm van de curved tv iets gebogen is, is het heel belangrijk dat u recht voor het scherm zit. Als dit net het geval is lijken de beelden vervormd. Dit draagt natuurlijk niet bij aan de optimale kijkbeleving en het kan ook nog eens voor hoofdpijn zorgen. Dit wilt u natuurlijk voorkomen. Daarom doet u er goed aan om uw curved tv aan een muurbeugel te bevestigen. De beste keuze is een muurbeugel die gedraaid kan worden, zodat je vanuit elke hoek recht naar de tv kunt kijken. Hieronder vindt u enkele suggesties voor een geschikte muurbeugel.

Hoe vindt ik de beste muurbeugel voor mijn curved tv?Bijna alle curved televisies hebben een VESA maat. Dit is de afstand tussen de gaten achterop het scherm. Het is heel belangrijk om de VESA-maat van uw televisie te weten voordat u een beugel gaat aanschaffen. Komt de VESA-maat van de tv overeen met die van de maat van de beugel, dan zou hij in principe moeten passen.

Voor een curved tv doet u er ook goed aan om een muurbeugel aan te schaffen die gedraaid kan worden. Op die manier kunt u vanuit elke hoek geniet van optimale kijkbeleving. Check ook even het gewicht van uw curved tv, zodat u zeker weet dat de beugel hem kan houden.

Heeft u interesse in het aanschaffen van een muurbeugel die geschikt is voor uw curved tv, maar weet u niet helemaal zeker waar u moet beginnen? Neem dan gerust contact met ons op via 088 112 0500 of stuur een e-mail naar info@tvbeugels.nl. Onze medewerkers helpen u graag de perfecte tv-beugel uit te zoeken en kunnen u advies geven over de mogelijkheden voor uw curved tv.