Televisie ophangen?

 

Stappenplan televisie ophangen

Uw televisie ophangen aan de wand of juist de televisie ophangen aan het plafond? Uiteraard kan dit op verschillende manieren. Zo zijn er televisiebeugels waarbij u uw televisie strak aan de wand bevestigt, maar ook draaibare tv beugels waarmee u de televisie naar iedere gewenste hoek van de woonkamer kunt draaien. 
 

De meeste TV plafondbeugels zijn wat minder flexibel, deze zijn vaak wel draaibaar, kantelbaar en in hoogte te verstellen. Maar de gewenste hoogte en de gewenste kijkhoek moeten vaak bij montage bepaald worden omdat de beugel bij montage volledig vastgezet wordt.
 

 1. Om te beginnen moet u eerst de plek bepalen waar u uw televisie wilt ophangen. Houd hierbij rekening met de kijkhoek, de hoogte maar ook de stroompunten, en eventueel randapparatuur zoals een decoder of spelcomputer. 
   
 2. Vervolgens controleert u de muur of het plafond waar u de TV beugel wilt gaan bevestigen. Is de wand of het plafond van steen of beton? Dan is er geen probleem en is de beugel te allen tijde stevig te bevestigen. Maar is de wand of het plafond van gips of van hout? Controleer dan altijd echt even goed wat de wand of het plafond aan kan qua gewicht en of het überhaupt geschikt is voor het bevestigen van een TV muurbeugel of TV plafondbeugel.
   
 3. Kies de juiste TV beugel: Kies een TV muurbeugel of een TV plafondbeugel die geschikt is voor uw televisie en die aansluit bij uw wensen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld een TV muurbeugel strak tegen de muur, of juist een tv muurbeugel draai en kantelbaar.
   
 4. De volgende stap is de voorbereiding voor de montage van de TV beugel aan de wand of aan het plafond. Markeer de bevestigingspunten: Plaats de beugel tegen de muur of tegen het plafond op de gewenste hoogte en markeer de bevestigingspunten met een potlood. Zorg ervoor dat de beugel waterpas is.
   
 5. Het boren van de gaten: Boor gaten op de gemarkeerde punten. Zorg ervoor dat u het juiste type boor voor het type wand gebruikt en dat u de juiste maat boren gebruikt voor de bijgeleverde pluggen. 
   
 6. Als de gaten geboord zijn, kunt u de televisie beugel bevestigen. Goed om te weten, alle nodige bevestigingsmaterialen voor een stenen of betonnen muur worden bij ons altijd meegeleverd. Heeft u speciale pluggen nodig voor een gipswand of speciale houtdraadbouten voor bevestiging in bijvoorbeeld houten balken, deze leveren wij niet mee maar zijn natuurlijk altijd bij uw lokale bouwmarkt verkrijgbaar.
   
 7. Bevestig uw televisie aan de televisiebeugel: Hoe dit gedaan moet worden staat altijd in de handleiding van de door ons geleverde tv beugel. Hoe de televisie gemonteerd dient te worden verschilt per televisiebeugel. Soms zitten er losse beugels bij die op de tv gemonteerd worden en hangt u uw televisie met deze beugels aan de tv beugel. Bij andere beugels wordt de televisie direct op de televisiebeugel vastgeschroefd. 

  Goed om te weten, ook de schroeven om uw televisie aan de TV beugel te monteren worden door ons standaard meegeleverd.
   
 8. Als laatste stap plugt u de kabels in de televisie. Denk hierbij aan stroomkabel, COAX kabel, HDMI kabel of USB kabel. Pas als alle kabels in de televisie zijn ingeplugd doet u de stekker van de televisie en eventueel andere apparatuur in het stopcontact en kunt u testen of alles naar behoren werkt!  Het is belangrijk op te merken dat deze stappen een algemene opsomming vormen. Raadpleeg ten allen tijde de handleiding van uw televisie en de TV beugel voor specifieke instructies die van toepassing zijn op uw specifieke televisie of televisiebeugel. Als u niet zeker bent van uw doe-het-zelf vaardigheden, is het raadzaam om professionele hulp in te schakelen om de televisie te laten ophangen.

 

Televisie ophangen